13/12 Koffer vol kleuren 3+

door Jacobus Wieman

Er staat een koffer midden op het toneel. Wat zit daar in? Hoe kan die open? Als je erop klopt, klopt er dan iemand terug? Koos onderzoekt de koffer en vindt een kleurrijk verhaal. Met muziek, liedjes, poppen en heel veel kleur. Om al die kleuren te onthouden verzint Koos rijmpjes. Zoals: Mijn schoen is groen / Mijn laars is paars / en het touw is blauw.

Zo maken we kennis met de zusjes Groen die in het gras wonen, waar niemand hen kan vinden. En de broertjes paars, die steeds ruzie maken, net zolang tot hun moeder er groen en… van ziet…

Wie na afloop van een voorstelling van poppenspeler Jacobus (Koos) Wieman buiten de zaal staat te kijken naar de kinderen die er uit komen, ziet rode wangen, stralende koppies en hoort aan alle kanten liedjes hummen. Ze genieten na! Met volle teugen. Grote mensen die eruit komen, gniffelen nog na. Wat heeft het publiek meegemaakt?

In de voorstellingen van Koos Wieman gebeuren vrolijke kleine wondertjes. Poppen gaan hun eigen leven leiden, ze leveren commentaar op hun bespeler en op elkaar.  Peuters genieten ervan dat Koos fouten maakt of onhandig is waar zij al beter weten. Kleuters volgen ademloos het verhaal.

datum: woensdag 13 december 2017
locatie: Wapen van Reek, Nieuwe Heytmorgen 20, Reek
aanvang: 15.00 uur
leeftijd: vanaf 3 jaar
entree: € 4,–

Kaarten reserveren