3/2 De Vliegende Gek 6+

door Unieke Zaken

De Vliegende Gek is gebaseerd op de legendarische non-stop solovlucht van waaghals Charles Lindbergh. In 1927 wil hij als allereerste mens, in zijn eentje, zonder te stoppen, van New York naar Parijs vliegen. De wereld verklaart Lindbergh voor gek, maar hij zegt ‘als je in je luie stoel blijft zitten, maak je sowieso nooit een doelpunt’.

Het publiek is te gast bij de opening van het Charles Lindbergh Museum. Speciaal voor deze dag hebben de museummedewerkers een openingsmanifestatie bedacht: met poppen, de Lindy Hop en alles wat er in het museum staat, spelen ze het Grote Avontuur van Charles Lindbergh na. Een bonte stoet aan voorbijgangers verschijnt: monteur George Baker, Charles’ moeder, buurman Coolidge en zijn vrouw, bankdirecteur Ben Turpin, het vliegveldpersoneel in New York en Parijs. En iedereen is er van overtuigd dat Lindbergh het zonder zijn of haar steun nooit redt.

De Vliegende Gek is een dynamisch theaterspektakel waarin de avontuurlijke geest van 1927 voel-, hoor- en zichtbaar is. Met als achtergrondmuziek de swingende hits uit de Roaring Twenties en de originele motorgeluiden van de Spirit of St. Louis.

Kijk maar eens hier.

Uniek Zaken was al eerder te gast op het Theaterspoor. In 2017 nog met Ieorg Idur tijdens de culturele Instuif.


datum: zondag 3 februari 2019
locatie: De Sprong, Aert Willemsstraat 8, Volkel
leeftijd: vanaf 5 jaar
aanvang: 15.00 uur
entree: € 4,–

Kaarten reserveren