21/3 Drie 4+ uitverkocht!

door Maas TD / Bonte Hond

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen.

Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn. Kijk maar: Trailer ‘Drie’.

‘Drie’ is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke (o.a. Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel). Rümke maakte de voorstelling in 2001 bij Theater Artemis in Den Bosch en speelde zelf ook mee.

“Je zou iedere kleuter gunnen dat dit zijn of haar eerste toneelvoorstelling was. Het verhaal is eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje” (NRC)

“Drie is een pareltje. (…) Ze schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat” ★★★★ Theaterkrant.

“Een spannend avontuur dat boeit van begin tot eind. (…) Perfecte timing, komisch talent, mimiek en samenspel maken van Drie een bijzondere voorstelling” Theater- en musicalnieuws.

“Het is en blijft actueel en indrukwekkend om naar te kijken. (…) Deze ode aan Matthijs Rümke is er één om u tegen te zeggen.” I love theater (♥♥♥♥en een half)

Tekst: Bodil de la Parra
Regie: Dorien Folkers
Spel: Ayrton Fraenk, Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp
Muziek: Claude Debussy
Concept: Matthijs Rümke
Dramaturgie (2002): Carel Alphenaar
Dramaturgie remake (2018): Judith Faas
Coproductie: BonteHond, Maas theater en dans
Foto’s: Kamerich& Budwilowitz -Eyes2


datum: woensdag 21 maart 2018
locatie: Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden
leeftijd: vanaf 4 jaar (níet jonger)
aanvang: 15.00 uur
entree: € 4,–

Kaarten reserveren