25/1 Poppenkast 5+ (familievoorstelling)

foto: Sanne Peper

door De Toneelmakerij

De poppenkast van de familie Rozenwater trekt eeuwenlang door stad en land. En al die jaren spelen Jan Klaassen, Katrijn, Pierlala en de Draak de sterren van de hemel. Maar de tijden lijken veranderd; de poppenkast trekt te weinig publiek en brengt geen geld meer op. De poppen doen waar ze zin in hebben en laten zich niet meer besturen. Luisteren doet al helemaal niemand meer.

Meneer Rozenwater ziet geen andere uitweg en zet de poppenkast, poppen én verhalen te koop. Juffrouw Beddengoed, van de plaatselijke poppenbescherming, grijpt in. Ze gunt de poppen hun oude dag en stuurt ze met pensioen. Maar de poppen willen helemaal niet naar een rusthuis. Ze komen in opstand en eisen de regie over hun eigen poppenkast op.

Poppenkast is een voorstelling vol smeuïge poppenkast-ingrediënten. Gordijntjes die open- en dichtgaan. Katrijn die Jan Klaassen flink mept met pan of deegroller. Gegriezel bij Pierlala en de Draak in het bos. En natuurlijk: “Pas op, Jan Klaassen, kijk achter je!” Tegelijk biedt Poppenkast een licht satirische blik op de actualiteit met als hamvraag: welke verhalen mag en wil je nog vertellen? En waarom kan niet gewoon alles bij het oude blijven?

Poppenkast is echt een familievoorstelling. Zowel voor kinderen (vanaf 5 jaar) als ouders is er veel te beleven. Er wordt lekker veel op zijn kop gezet in een ouwbollige poppenkast. Je moet wel tegen een stootje kunnen, net als Jan Klaassen en Katrijn…

Benieuwd naar de spelers? Lees de interviews met Floyd Koster en Denize Aznam.

De Toneelmakerij maakt gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen. Uit de voorstellingen spreekt liefde voor taal, de culturele canon, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen en ingespeeld op digitale en technologische ontwikkelingen.


datum: woensdag 25 januari 2023
locatie: Theater Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden
leeftijd: familievoorstelling vanaf 5 jaar
(níet jonger)
aanvang: 15.00 uur
entree: € 4,50

Reserveren verplicht. Kijk op de pagina Kaartverkoop voor de instructies.