2/10 Feestelijke aftrap Kinderboekenweek 4+

De leukste week van het jaar staat weer voor de deur: de Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema ‘Lekker eigenwijs’. Daarom nodigen Theaterspoor, Kunst&Co en Bibliotheek Uden jou uit om op bezoek te komen in het Mondriaanhuis. En niet eigenwijs thuis te blijven;)

Op woensdag 2 oktober gaat de Kinderboekenweek van start. Van 14.00-17.00 uur is er van alles te doen voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Er is voor ieder wat wils!

Op het podium kun je om 14.00, 15.15 en 16.30 uur genieten van de bijzondere voorstelling Doornroosje door THINK.

Iedereen kent het sprookje van Doornroosje: als Doornroosje wordt geboren, beledigen haar ouders de boze fee door haar niet uit te nodigen op het geboortefeest. Als wraak zal Doornroosje zich prikken aan een spinnewiel en zal iedereen 100 jaar slapen. Pas als Doornroosje gekust wordt door een prins, wordt iedereen weer wakker. En ze leefde nog lang en… Maar wacht eens even, wat gebeurde er daarna?

Doornroosje heeft in ieder geval besloten om nooit meer te gaan slapen. Ze wil wakker blijven, want slapen is saai. Maar kun je wel altijd wakker blijven? Dat is best vermoeiend. En hoe zit het toch met die boze fee, die heeft gehoord dat iedereen weer wakker is? En waar is de prins toch gebleven? 

Op de jeugdafdeling van de Bibliotheek kun je de ‘Hoe-eigenwijs-ben-jij?’-test maken en in de prentenboekenhoek wordt er natuurlijk voorgelezen.

In de werkplaats InC reis je naar de toekomst. Hoe zou de wereld er uitzien als jij, net als Doornroosje, 100 jaar geslapen hebt? Hoe zien de auto’s eruit? Wat smeer je op je boterham? Welke kleding is er dan in de mode? Teken jouw droomwereld in 2124 en ga ermee op de foto bij het green screen.

Deze openingsmiddag is gratis te bezoeken.

Kaartjes voor de voorstelling zijn te reserveren door te mailen naar reserveer@theaterspoor.nl.

Zien wij jou ‘lekker eigenwijs in het Mondriaanhuis’?


datum: woensdag 4 oktober 2023
locatie: Mondriaanhuis, Mondriaanplein 16-18, Uden

leeftijd: vanaf 4 jaar