10/3 VO-LU-ME 1,5+ (Volkskrant ****)

door Het Laagland

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. Met die lap vullen Karlijn en Bram de hele ruimte. Van plat naar bol, en van leeg naar vol. Soms voel je je zo superklein en even later juist weer heel erg groot. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken: heel zacht én lekker luid!

VO-LU-ME is een interactieve ervaring. Na afloop van de voorstelling staan ieders ogen en oren op scherp. Alle handjes jeuken en alle voetjes trappelen; dus worden de kinderen samen met hun ouders en verzorgers uitgenodigd op de vloer om mee te spelen. Want samen spelen en je verwonderen is het allerleukste dat er bestaat.

Met VO-LU-ME biedt Het Laagland de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste ontspannen kennismaking met theater. Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in deze interactieve peutervoorstelling, de opvolger van het succesvolle WOOSH!. Makers Karlijn Hamer en Bram van Helden verwonderen jong en oud met hun theater van de eenvoud.

Bram van Helden vindt in heel gewone dingen een bron van verwondering over het leven. Dat sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en hun ouders. Voor Karlijn Hamer zijn dreumesen en peuters de gedroomde toeschouwers: “Ze kijken met hun lichaam, en alles heeft de potentie om door hen tot theater te worden opgetild.”


datum: zondag 10 maart 2024
locatie: Dorpshuis Zeeland, Kerkstraat 56, Zeeland
leeftijd: 1,5 – 3 jaar

aanvang: 14.00 uur. Voorstelling om 15.30 uur zit vol
entree: € 4,

Reserveren verplicht. Kijk op de pagina Kaartverkoop voor de instructies